Прикраси волосся у дівочому вбранні населення черняхівської культури - Гопкало, О.В. (Археологія і давня історія України, 2012)
Розглядається група прикрас вбрання черняхівського населення, а саме дротяні кільця зі зв’язаними кінцями. Висунуто припущення, що вони призначалися для прикрашання волосся дівчат і молодих жінок. Статус жінки, її костюм, зокрема головний убір, змінювався тільки після народження дитини.