Взаємозв’язок та взаємовплив ринків капіталу розвинених країн і країн, що розвиваються - Ляшенко, С. (Вісник економічної науки України, 2013)
У статті на основі історичних даних фондових індексів визначено взаємозв’язок і взаємовплив ринків капіталу розвинених країн (США, Велика Британія, ЄС, Японія) , і країн, що розвиваються (Бразилія, Росія, Індія, Китай, Україна) протягом 2003-2012 років . Дослідження базується на аналізі коінтеграції даних та тесті на каузальність.