Підходи до класифікації метрополійних функцій регіональних метрополій - Мельник, М.; Щеглюк, С. (Вісник економічної науки України, 2013)
Здійснено огляд існуючих методологічних підходів до визначення метрополійності міст - обласних центрів (регіональних метрополій) на основі виділення їх головних функцій. Обґрунтовано необхідність класифікації метрополійних функцій регіональних метрополій та запропоновано авторський підхід до їх класифікації. Визначено основні напрями активізації та розвитку метрополійних функцій.