Новобудовна археологія в Донбасі: етапи, дослідники, досягнення - Литвиненко, Р.О. (Археологія і давня історія України, 2012)
Нарис присвячено історії так званої «новобудовної доби» в археології Східної України. Висвітлюються основні віхи цього процесу, оцінюються головні науково-практичні результати.