Відтворення конструктивних особливостей давньоруських керамічних тиглів - Крижановський, В.О. (Археологія і давня історія України, 2013)
Одним з ключових елементів визначення таких виробничих комплексів, як ливарні майстерні, є залиши керамічних тиглів. Їх вивчення дає уявлення про технологію та масштаби виробництва як чорного, так і кольорового металу. Стаття присвячена відтворенню конструктивних особливостей тиглів з розкопок у м. Києві.