Українська національна ідея в дзеркалі преси - Ромашко, О. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2006)
Автор здійснює спробу узагальнити певні тенденції розвитку публічних дискусій щодо змісту української національної ідеї, які точилися протягом останніх п’яти років на сторінках масових друкованих видань.