Експерементальні дослідження процесу виготовлення кричного заліза - Петрасукас, А.В.; Шапов, А.А. (Археологія і давня історія України, 2013)
В статті розглянуті питання досліджень сиродутного процесу та створення його діючої моделі. Це є одним із актуальних завдань, які існують перед експериментальними дослідженнями давньоруської та східнослов’янської металургії.