Оборонні укріплення городища в ур. Бабина гора в Олевську як джерело для створення реконструкції - Непомящих, В.Ю. (Археологія і давня історія України, 2013)
Стаття присвячена археологічним дослідженням оборонних споруд давньоруського часу та здобутим в ході них результатам для моделювання та створення реконструкцій. Безумовно, це є завданням експериментальної археології. Оборонні споруди городища в ур. Бабина гора виявилися складними за своєю конструкцією. За допомогою свідчень, отриманих під час досліджень, можна визначити конструктивні особливості та час зведення оборонних конструкцій, що важливо для їх натурного відтворення.