Касцяныя рыбацкія кручкы: спроба реконструкцыі - Чарняўскі, М.М. (Археологія і давня історія України, 2013)
Більшість археологічних пам`яток неоліту-бронзи з території Білорусі утримують в своїх культурних нашаруваннях лише керамічні та кремінні артефакти. Лише незначна частина пам`яток із специфічними геоморфолоігними властивостями грунтів утримують залишки виробів органічного походження. В статті розглянуто кістяні вироби — рибальські гачки з поселень Асавець 2 та Асавець 7 та запропоновано варіант реконструкції способів їх виготовлення із залученням методів експериментальної археології.