Традиційна технологія виробництва керамічного посуду на Київському Поліссі - Чміль, Л.В.; Чекановський, А.А. (Археологія і давня історія України, 2013)
У статті описано виготовлення гончарного посуду майстром, який проживає в Іванківському р-ні Київської області. Технологія відповідає виробничому процесу що існує в українському гончарстві з кінця XVIII ст.