Реконструкція мостових Давньоруського Києва (досвід «Парку Київська Русь») - Янченко, В.В. (Археологія і давня історія України, 2013)
Стаття присвячена проблемі історичної реконструкції одного з основних елементів давньоруської містобудівної культури: дерев’яним мостовим. На підставі комплексного аналізу історичних, археологічних та картографічних джерел відтворені інженерно-технологічні характеристики двох типів мостових Х—ХІІІ ст.: вимостка з горизонтально конструктивно поєднаних дощок та мостова, яка складається з вертикальних колод. За основу реконструкції взято археологічно досліджені відрізки середньовічних вулиць Києва та Новгорода.