До історії вивчення археологічних старожитностей Олевського району на Житомирщині (ХІХ – перша третина ХХ ст.) - Тарабукін, О.О. (Археологія і давня історія України, 2013)
У статті здійснюється спроба узагальнити дані і висвітлити основні віхи археологічного вивчення території у межах сучасного Олевського району протягом ХІХ – першої третини ХХ століть, систематизувати дані і скласти попередній каталог пам’яток та місцезнаходжень, виявлених упродовж зазначеного періоду, що стане основою для створення археологічної карти досліджуваного регіону.