Суїцидна поведінка людини та її вираження фразеологічними засобами української мови - Грозян, Н.Ф. (Культура народов Причерноморья, 2001)
Підвищений інтерес до системного вивчення фразеології поставив перед дослідниками проблему ідеографічного описання фразеологічного складу мови. Мовні засоби вираження суїцидної поведінки людини не були предметом окремого дослідження в мовознавстві. Дане наукове дослідження є спробою вирізнити з фразеологічного складу української мови групу фразеологічних одиниць (ФО), загальна семантична ознака яких має екстралінгвістичну природу (всі вони позначають суїцидну поведінку людини) й описати семантичні особливості цих ФО із урахуванням досягнень сучасної фразеологічної, психологічної та соціологічної наук.