Особенности современной миграционной политики в республике Молдова - Мошняга, В.Г. (Інститут демографії та соціальних досліджень НАН України, 2009)
У статті розглянута специфіка сучасної міграційної політики Республіки Молдова. З 2006 року у Молдові починається інституційна реформа в галузі регулювання міграцій, яка обумовлена співробітництвом з Європейським Союзом, змінами акцентів у діяльності молдовської влади, розглядом міграції у контексті соціальної політики, удосконалення та пожорсткішання законодавства, особливо у сфері нелегальної міграції, трафіка людей.