Взаємозв'язок кавітаційної стійкості та мікротвердості покриттів - Маринін, В.Г. (Вопросы атомной науки и техники, 2009)
Подано результати експериментальних досліджень властивостей покриттів на основі Ti, Zr, Cr, Nb, сформованих при різних тисках у вакуумній камері із ерозійної плазми катодів вакуумно-дугових розрядів. Одержано дані зі стійкості покриттів за мікроударів при дії кавітації та взаємозв'язок стійкості із мікротвердістю.