До проблеми археографічного опрацювання епістолярної спадщини Павла Коппа - Варивода, Л.П.; П’ятигорець, С.О. (Козацька спадщина, 2006)
Історію Нікопольщини ще не написано. Це справа майбутнього. Втім значним внеском у цю справу є спогади старожила м. Нікополя, одного з найосвіченіших представників місцевої культурної еліти кінця XIX - початку XX ст. П.В. Коппа (1894-1990), котрий залишив після себе близько 800 сторінок власних спогадів про давній Нікополь у збірці “Записки Бойцового Петуха”. Зі сторінок цього мемуарного комплексу перед нами постає Нікополь минулого століття. Феноменальна ретроспективна пам’ять мемуариста із документальною точністю зафіксувала великі та зовсім незначні події, що відбувались в Нікополі на рубежі двох століть, вихопила із небутя імена нікопольських обивателів.