“Рассуждая должность канцелярскую...”: до проблеми конфліктогенного потенціалу модернізаційних процесів - Галь, Б.О. (Козацька спадщина, 2006)
В межах цієї розвідки спробуємо висвітлити на прикладі конфлікту між двома вищими інституціями Гетьманщини - Генеральною військовою та Економічною канцеляріями один з можливих аспектів дослідження, а саме проблему конфліктогенного потенціалу модернізаційних процесів (пов’язані з цим сюжети розглядалися у вітчизняній історіографії виключно у площині етнічного протистояння).