Статистика населення в Україні в 1920–1930-ті роки - Гладун, О.М.; Рудницький, О.П. (Інститут демографії та соціальних досліджень НАН України, 2009)
У статті розглянуто стан в Україні складових статистики населення (природний рух, міграція, розрахунки, переписи населення) в період між Першою та Другою світовими війнами; оцінена повнота та якість даних, що є в наявності; зроблено висновок про принципову можливість їх використання для проведення демографічних досліджень.