The Great Famine: Population Losses in Ukraine - Vallin, J.; Mesle, F.; Adamets, S.; Pyrozhkov, S. (Інститут демографії та соціальних досліджень НАН України, 2009)
У статті представлено нові розрахунки втрат внаслідок голодомору 1932–1933 рр. напідставі даних переписів 1926 та 1939 рр. і даних поточної статистики природного руху населення. Застосовано метод перспективного розрахунку від перепису 1926 року на базі коефіцієнтів народжуваності, смертності й міграції, які мали б місце за відсутності кризи та порівняння отриманого результату з даними перепису 1939 року.