Закономірності формування статево-вікової структури населення України - Шевчук, П.Є.; Швидка, Г.Ю. (Інститут демографії та соціальних досліджень НАН України, 2009)
На основі аналізу формування сучасної вікової структури населення України обґрунтовано виокремлення «розширених» поколінь. Вони по-особливому впливають та будуть впливати у майбутньому на широкий спектр демографічних, соціально-економічних і політичних процесів. Урахування умов, у яких відбувалася соціалізація таких поколінь, дасть змогу розробки більш обґрунтованих демографічних прогнозів і заходів демографічної політики.