Дослідження особливостей функціонування нерівноважних економічної системи в світлі синергетичної парадигми - Купріянова, К.О. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Стаття присвячена питанням функціонування економічних систем з позиції синергетичної парадигми. Автором розглянуті базові принципи синергетики та їх використання для опису особливостей діяльності економічних систем, що перебувають в нерівноважному стані. Особлива увага звертається на актуальність використання синергетичного підходу при аналізі нерівноважних систем. Ключові слова: парадигма, синергетика, складна нерівноважна система, гомеостаз, структурна ієрархія, біфуркація.