Сутність стратегічного управління зовнішньоекономічною діяльністю підприємства - Пергат, Л.І. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Розкрито сутність стратегічного управління ЗЕД підприємства. Розкрито сутність понять «зовнішньоекономічна діяльність підприємства», «стратегічне управління» та «стратегічне управління зовнішньоекономічною діяльністю підприємства». Визначено значення стратегічного управління ЗЕД для підприємства та можливі проблеми за його відсутності. Охарактеризовано процес стратегічного управління зовнішньоекономічною діяльністю підприємства. Ключові слова: зовнішньоекономічна діяльність підприємства, стратегічне управління, стратегічне управління зовнішньоекономічною діяльністю підприємства, стратегія зовнішньоекономічної діяльності, процес стратегічного управління ЗЕД підприємства.