Поліреальність художнього буття людини віртуальної культури - Лугуценко, Т.В. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Розглянуто проблеми людської індивідуальності та ідентичності, які особливо актуальні в XXI столітті, коли типологізація і стандартизація способу життя сучасної людини підміняють собою творче, індивідуальне в кожній особистості. Досліджено що за образом людини інформаційної культури можливо судити не тільки про специфіку культури цього типу суспільства, але і про специфічність соціокультурного буття людини інформаційної культури. Ключові слова: інформаційна культура, інформаційний простір, образ людини, людина virtus, соціокультурне буття людини інформаційної культури.