Мовний етикет – невідємний елемент культури мовлення - Чернікова, Л.Ф.; Зубкова, Л.В. (Культура народов Причерноморья, 2012)
В статті розглядається питання мовного етикету та мовної поведінки людини в найрізноманітніших життєвих ситуаціях. Мовний етикет – це частина загальної культури людини. Використання правил мовного етикету залежить від конкретної ситуації спілкування, місця й обставини розмови, але найбільшої ваги набувають міжособистні стосунки. Мовний етикет – це набір або спектр фраз, якими ми послуговуємося у щоденних ситуаціях, чим вище рівень мовної культури, тим вищий її творчий потенціал, професійний рівень. Ключові слова: мовний етикет, спілкування, культура, стосунки, правила.