Організаційно-економічні проблеми фінансування інноваційної діяльності в Україні - Пилип’юк, Я.В. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті розглянуто сучасний стан економіки України у питанні переходу на інноваційний шлях розвитку та проблеми, які виникають в процесі цієї діяльності. Здійснено аналіз загального стану фінансового забезпечення інноваційної діяльності в Україні та основних джерел фінансування інновацій. Охарактеризовано загальну тенденцію фінансування інноваційної діяльності в Україні за 2000-2011 роки. Виявлено основні проблеми фінансування інноваційної діяльності в Україні. Зазначено заходи підвищення зацікавленості інвесторів у фінансуванні інноваційних проектів. Вказано додаткові стимули фінансуванні інноваційної діяльності та визначено окремі напрями покращення фінансового забезпечення інноваційної діяльності. Ключові слова: інновації, інноваційний розвиток, джерела фінансування, фінансове забезпечення інноваційної діяльності.