Розвиток банківського карткового бізнесу в Україні - Боровський, В.Н.; Терещенко, Л.І. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Прагнення України до вступу в Європейське співтовариство вимагає удосконалення банківської системи і культури платежів. Зокрема це стосується розширення розрахунків за допомогою банківських платіжних карток. В статі розглянуто сучасний стан розвитку ринку банківських платіжних карток, недоліки та переваги розвитку цього бізнесу в Україні. Особливість цієї статі полягає в тому, що автор досліджує тенденції розвитку ринку платіжних карток. Автор припускає та досліджує, що негативно впливає на розвиток безготівкових розрахунків із використанням платіжних карток в Україні та з проведеного дослідження робить висновки, які заходи треба робити для розвитку ринку платіжних карток у майбутньому. Ключові слова: банківська платіжна картка, банкомат, платіжний, термінал, безготівкові операції, банківська система.