Великий учитель и его выдающийся ученик: к 150-летию со дня рождения академика В. И. Вернадского и 130-летию со дня рождения академика А. Е. Ферсмана - Чижова, Л.К. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Ця публікація присвячена двом видатним ученим академікам : В. І. Вернадському і А. Є. Ферсману. Розглядаються етапи життєвого шляху і область наукових інтересів кожного з учених. Розкрита визначальна роль учителя у формуванні наукових поглядів свого учня. Показані перетини наукових інтересів і людські взаємовідносини, що зв'язують учня і учителя впродовж сорока років. Ключові слова: Вернадський, Ферсман, мінерали Криму, КППС, Академія наук, школа Вернадського, атомний проект.