Визнання республіки Македонія і позиція Греції в 1990-х роках - Січна, Г.В. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті проаналізовано історію визнання республіки Македонії і позиція Греції. Вивчено розвиток вирішення спорів навколо державного прапора Македонської республіки і грецького ембарго Салоників. Розглянута робота Арбітражного комітету в області розпуску Югославії і створення на її території нових держав: Словенії, Хорватії, Македонії, Сербії, Чорногорії, Боснії і Герцеговини. Досліджена Тимчасова угода 1995 року, розроблена англійськими політиками Вансоном і лордом Оуеном. Досліджено внесок країн ЄС і НАТО у вирішенні конфлікту між Грецією і Македонією. Ключові слова: Греція, Македонія, Югославія, НАТО, ЄС, КЮРМ, Тимчасова угода, Арбітражний комітет, Міжнародний Суд, переговори, конфлікт.