Народне килимарство і коцарство слобожанщини в дорадянську добу (друга половина XIX – початок XX ст.). - Прилипченко, Н.С. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті розглядається історія розвитку кустарного килимарства та коцарства на Слобожанщині у другій половині XIХ – на початку XX ст. Аналізуються культурологічні аспекти килимарських промислів, дається характеристика найбільш важливих з них, показане різноманіття виробів народних майстрів-килимарів та коцарів, аналізуються локальні особливості промислів, визначається їхнє місце й роль в соціально-економічному, історико-культурному, традиційно- побутовому просторі Слобідської України. Ключові слова: килимарство, коцарство, Слобідська Україна, народні майстри, художні промисли, кустарний осередок, історико-культурний простір.