Mектеп программалары ве дерсликлеринде бешинджи сыныф талебелерининъ къырымтатар тилинде диалогик нуткъы - Яяева, Н.М. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Макъаледе бешинджи сыныф талебелерининъ тиль беджериклерини инкишаф эттирюв ве мукеммеллештирюв меселеси айдынлатыла. Къырымтатар тили боюнджа программанынъ талили косьтерильген. Къырымтатар тили дерслиги тедкъикъат мевзусы боюнджа талиль этиле. Анахтар сёзлер: къырымтатар тилинде диалогик нуткъ, коммуникатив беджериклер, къаршылыкълы мунасебет вазиети, программа ве дерсликнинъ мундериджеси.