Проблема особистості в культурі: світоглядно-антропологічний аспект - Швецова, А.В. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті розглядається поняття особистості у його культурно-історичному осмисленні. Відзначається «підняття» у розумінні особистості від соціально-типового до індивідуальнісно- персоналістського, від конкретно-емпіричного розгляду до оформлення як найважливішої світоглядної ідеї. Особлива увага звернена на дійсний сенс даного поняття, яке відображає не просто соціокультурну сутність людини, але й фіксує її особливі якості як самодостатнього відповідального творця власного світу і світу культури. Ключові слова: людина, особистість, індивід, індивідуальність, культура.