Початковий етап соціальної адаптації козаків-некрасівців на території Кримського ханства: його роль і значення в історії кубанського козацтва (1708-1712) - Сень, Д.В. (Козацька спадщина, 2008)
Ця стаття присвячена початковому етапу історії козаків-некрасівців та є продовженням циклу публікацій автора стосовно масштабної наукової проблеми - "Козацтво Дону й Північно-Західного Кавказу у взаєминах з мусульманськими державами Причорномор'я".