Актуальні аспекти управління капіталом комерційного банку - Зінковська, Я.В. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті дано визначення поняття «управління капіталом банку». Розглянуто механізм управління капіталом банку та його складові. Проведено аналіз вартості, структури та достатності власного капіталу ПАТ КБ «ПриватБанк». Визначено ефективність управління капіталом з використанням нормативів НБУ. Представлені основні принципи та напрямки ефективного управління капіталом банку на прикладі ПАТ КБ «ПриватБанк». Ключові слова: капітал банку, управління капіталом банку, економічні нормативи діяльності банків, показники ефективності управління капіталом.