Україна у світовій торгівлі рослинними оліями - Бєлякович, І.С.; Ілясова, Ю.В. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Стаття присвячена дослідженню розвитку олійно-жирового комплексу України та визначенню його місця у міжнародній торгівлі цим товаром. Розглянуто перспективи України при виході на міжнародний ринок та напрямки його динаміки. Значна увага приділяється отриманим результатам, які дозволяють оцінити тенденції розвитку світової торгівлі рослинними оліями, виявити особливості України в міжнародній торгівлі цим товаром, виділити шляхи та перспективи підвищення конкурентоспроможності України на міжнародному ринку продукції рослинництва. Ключові слова: міжнародна торгівля, конкурентоспроможність, зовнішньоекономічний оборот, зовнішньоекономічне сальдо, прогнозування обсягів експорту, масложировий комплекс, продукція рослинництва.