Вплив фінансових результатів на формування власного капіталу торгового підприємства - Джаббарова, С.Р.; Зубкова, В.І. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті дано визначення поняттям «прибуток», «фінансові результати підприємства», «власний капітал». Розглянуто динаміку структури капіталу підприємств України за останні роки. Проведено аналіз власного капіталу торговельного підприємства. Зроблена оцінка впливу факторів на власний капітал торговельного підприємства з допомогою трехфакторной моделі Du Pont. Представлені основні напрями підвищення прибутковості підприємств, а також заходи щодо поліпшення ефективності використання власного капіталу підприємств. Ключові слова: прибуток, збиток, фінансові результати, нерозподілений прибуток, чистий прибуток, власний капітал.