Фінансові аспекти застосування тендерних закупівель у закладах охорони здоров’я - Новожилова, К.О. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті розглянено фінансові аспекти здійснення тендерних закупівель у сфері охорони здоров’я. Особливу увагу приділено порушенням порядку проведення конкурсних торгів. Обґрунтовано думку про те, що причини таких порушень полягають не лише в особистих інтересах замовників та постачальників, але й у недосконалості організації закупівель в Україні, яка не враховує належним чином специфіки діяльності медичних установ. Автор аналізує існуючі недоліки та пропонує напрямки реформування системи тендерних закупівель. Ключові слова: тендерні закупівлі, торги, процедура закупівлі, медичні заклади, охорона здоров’я, МОЗ, порушення.