Моделирование территориальной организации водопользования на примере феодосийского регионального водного бассейна - Лукьянова, М.Ю.; Ковальчук, А.Н.; Наурзоков, Ю.Х. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Вперше застосований принцип інтегрованого управління до територій з обмеженими природними водними ресурсами та інтенсивним природокористуванням. Модель територіальної організації водокористування розроблена на основі теорії графів і представлена деревом зв'язків, в основу якого покладені векторні показники напрямку та об'ємно-швидкісних характеристик поверхневих і підземних водотоків. Ключові слова: територіальна організація водокористування, водний басейн, математична модель, поверхневі і підземні водні