Творчість Володимира Чуприни як явище українського образотворчого мистецтва початку ХХІ століття - Левченко, М.Г. (Культура народов Причерноморья, 2013)
В статті розглядаються питання творчої та науково-педагогічної діяльності Народного художника України, професора, завідувача кафедри образотворчого мистецтва і дизайну факультету культури і мистецтв Херсонського державного університету, голови Херсонської організації Національної спілки художників України у контексті розвитку національної художньої освіти у вищій школі; розкрито концептуальні авторські прийоми роботи у живопису та у системі науково- педагогічної діяльності; актуалізовано досвід Володимира Чуприни у сучасній художньо-педагогічній практиці. Ключові слова: художня освіта, творчість, науково-педагогічна діяльність.