Специфіка, обумовлена жанрово-видовою особливістю - Юнусов, Ш.Є. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Стаття присвячена аналізу специфічних змістовно-формальних особливостей історичної повісті кримськотатарського письменника Шаміля Алядіна «Запрошення до диявола на бенкет», де на основі конкретних прикладів розглядаються проблеми типізації та авторської інтерпретації подій. Ключові слова: епоха, домисел, типізація, специфіка жанру.