Pоль малих підприємств у розвитку економіки України - Гладка, Л.І.; Янчара, А.М. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Одним з найважливіших завдань економічної політики держави є розвиток малого підприємництва, який сприятиме зростанню виробництва товарів та послуг належної якості, створенню нових робочих місць та сплаті податків у бюджет країни, здійсненню інноваційної діяльності, результати якого впливають на відродження виробничої системи та підвищення конкурентоспроможності окремих галузей економіки та регіонів країни. В Україні рівень розвитку малого підприємництва залишається незадовільним. У зв’язку з цим, подальше дослідження ролі малих підприємств у розвитку економіки держави має важливе значення. Ключові слова: мале підприємство, малий бізнес, ринкова економіка, розвиток економіки.