Роль ЄС у поглибленні економічної співпраці країн Агадирської угоди та Магрибу в умовах посткризового відновлення - Резнікова, Н.В.; Відякіна, М.М. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Досліджено специфіку економічного співробітництва країн Союзу арабського Магрибу, Агадирської угоди та ЄС. Виокремлено чинники, що перешкоджають поглибленню інтеграції країн регіону. До внутрішніх причин їх інституційної та економічної вразливості віднесено однотипність економік, подібність профілю спеціалізації, відсутність організаційних, фінансово-економічних структур тощо. Аргументується, що для зміцнення колективних договорів і встановлення політичної стабільності в регіоні, ЄС варто докласти зусиль до поглиблення регіональної інтеграції. Ключові слова: Магриб, Агадирська угода, експортний потенціал, двосторонні угоди, ПІІ.