Фінансові інвестиції як запорука виходу з фінансово-економічної кризи: національні реалії та зарубіжний досвід - Михальчук, Л.В.; Шатній, Ф.В. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Розглядається поняття фінансових інвестицій як економічної категорії, їх роль в умовах ринкової економіки, ринкове регулювання в цілому та теоретичні питання, що полягають у визначенні сутності та змісту понять фінансових інвестицій і діяльності по їх залученню. Наголошується на можливих шляхах поліпшення фінансового інвестування на теренах України та визначенні основних засад інвестиційної політики. Ключові слова: емітент, мегарегулятор, стратегія ринку, державна підтримка, лібералізація, муніципальні цінні папери, саморегуляція.