Современная российская германистика о Kрымской конференции 1945 г. - Шевченко, О.К. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Вивчається формування підходів до аналізу подій Ялтинської конференції в середовищі російських германістів. Особлива увага приділяється визначенню базових стратегій російській історіографії у визначенні ролі «Німецького питання» на Кримської конфереції 1945 Ключові слова: Російська германістика, Ялтинські зустрічі 1945 року, історіографія.