Князь Володимир Святий і його жінки: легенди та реальність - Чугаєва, І. (Сiверянський лiтопис, 2015)
Стаття присвячена численним дружинам і наложницям князя Володимира Святого дохристиянського періоду. У результаті дослідження автор робить висновок про символічність і гіперболізацію у літописах кількості жінок Володимира Святославича задля звеличення князя перед хрещенням Русі, підкреслюючи його особливий шлях до Спасіння та богообраність Київської Русі.