Іван Львович Липа – громадський і політичний діяч (до 150-річчя з дня народження) - Половець, В. (Сiверянський лiтопис, 2015)
Увазі читача пропонуються маловідомі сторінки біографії Івана Липи, українського державного і політичного діяча, письменника та лікаря за фахом. Він був одним із засновників «Братства Тарасівців», а в революцію 1917 – 1921 рр. комісаром Одеси, членом Центральної Ради, входив до складу ЦК Української партії соціалістів-самостійників, очолював Міністерства культури та охорони здоров’я в уряді Директорії в екзилі.