Тисяцькі та децимальна система в Чернігівському князівстві домонгольського часу - Кучкін, В. (Сiверянський лiтопис, 2015)
Стаття присвячена історії децимальної системи давньої Русі, зокрема, в такому крупному князівстві, як Чернігівське. В XII ст. у цьому князівстві фіксуються тисяцькі в Чернігові та Новгороді-Сіверському, двох найзначущих центрах князівства. Особлива тисяча в кінці першої половини XII ст. відмічена в Сновську. У той же час у Путивлі жили 700 чоловік князівської «чади», що дозволяє говорити про 7 сотень тієї ж децимальної організації.