Парадигма цивілізаційного розвитку С.Подолинського, В.Вернадського, М.Руденка як майбутнє України - Васільєва, О.С. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті йдеться про українську школу фізичної економії, зокрема проблеми поєднання економічних, природничих та гуманітарних наук. Обґрунтовано положення, що у світовій енергетиці повинно статись підвищення ролі невичерпних та поновлювальних джерел енергії. Зазначено, що Україна має значний і досить потужний потенціал для нарощування виробництва сільськогосподарської продукції, оскільки у нас сприятливі природно-кліматичні умови, а також потужний людський потенціал. Ключові слова: глобальна криза, прогресивний розвиток, світова енергія, фізична економія, цивілізація.