Проблеми прогнозування і программування економіки України в кризових ситуаціях в контексті теорії передбачення майбутнього М.Д. Кондратьєва - Пивоваров, І.О. (Культура народов Причерноморья, 2001)
Процеси глобалізації в політиці, науці, економіці і культурі визначають новітні підходи до суспільного розвитку в кожній країні. Україна вступила в третє тисячоліття. У цей складний період нашому народу випала доля вибрати свій стратегічний вектор розвитку до ринкових відносин і співробітництво зі світовим співтовариством. Це потребує реальних передбачень динаміки розвитку економіки на макроекономічному рівні, на основі якого формується державна політика розвитку суспільства.