Ефективність нітрагінізації сортів Cicer arietinum L. штамами Mesorhizobium ciceri в умовах південного степу України - Дідович, С.В.; Толкачов, М.З. (Донецький ботанічний сад НАН України, 2007)
В польових дослідах в умовах суходолу південного Степу України передпосівна інокуляція насіння нуту високоефективними штамами Mesorhizobium сiceri підвищувала урожайність зерна нуту на 1,4-5,5 ц/га. Застосування фосфорних добрив у дозах Р10 (внесення у рядки) и Р60 (внесення під оранку) не спричиняло негативного впливу на потрійний симбіоз Cіcer arіetіnum −Mesorhizobium cіcerі − везикулярно- арбускулярні мікоризні гриби.