Лексико-генетична та структурна характеристика лінгвістичних термінів творчої спадщини М. Драгоманова - Деркач, В.В. (Культура народов Причерноморья, 2001)
Мовознавча термінологія має давню греко-латинську основу. Словниковий склад украшськоїлінтастики почав створюватися паралельно із розвитком системи лексичних зв'язків мов світу, зовнішніх контактів у науковій сфері. Формування власне української мовознавчої термінології починається з появою різних граматик ХУІ ст. А сучасна лінгвістична термінологія починає формуватися у XIX ст.